Este greu să fim sinceri și obiectivi atunci când vine vorba de propria persoană.
Nu este deloc ușor să ne punem sub lupă gândurile și intențiile.
De cele mai multe ori fugim de realitate și încercăm să eschivăm adevărul.
Vrem să credem că am evoluat și că ne îndreptăm într-o direcție bună, dar nu stăm să ne punem pe hârtie traseul să aflăm exact la ce kilometru am ajuns și cât mai avem până la destinație (visul fiecăruia).
Am pregătit pentru tine o listă de întrebări pe care aș vrea să ți le pui pentru a afla cât de mult te cunoști cu adevărat și cât de rapidă este ascensiunea ta în carieră.
  1. Investesc în mine?
Cât de mult timp,  cât de mulți bani și căt de multe resurse investești cu adevărat în tine? La câte workshopuri mergi? La câte concursuri mergi în străinătate? Câte ore de antrenament faci în fiecare săptămână? Câtă atenție acorzi nutriției?
  1. Sunt sincer interesat de ceilalți?
John Maxwell spune ca dacă ajuți destul de mulți oameni să își atingă visul ți-l vei îndeplini și tu pe al tău. Dacă îți pasă de alții și oferi o parte din ce ai tu (fie că este vorba de bani, atenție, timp, informație) fii sigur ca vei primi înapoi înzecit.
  1. Sunt ancorat în realitate?
Ești conștient de cât de norocos ești că încă ești în viață? Procesezi informația primită de la alții sau o iei de bună fără să verifici dacă este adevărată? A fi ancorat în realitate înseamnă a pune sub semnul întrebării totul! Rene Descartes spunea că este necesar ca măcar odată în viață să pui tot ceea ce consideri a fi adevărul sub semnul întrebării.
  1. Profit de atuurile mele?
Îți cunoști atuurile? Dacă da, cât de des le folosești ? Descoperă cum le poți folosi în drumul tău spre succes.
  1. Sunt preocupat de prezent?
Ideea centrală a budismului este aceea de a fi prezent…în acest moment. Asta înseamnă că trebuie să fii pe deplin conștient de ceea ce faci în timp ce faci lucrul respectiv. Atunci când mergi afară să plimbi cainele, fii acolo 100%. Atunci când îți faci antrenamentele, fii acolo 100%. Nu te gândi ce nu a mers bine acum o oră, de ce te-ai certat cu mama de dimineață sau cum o să-ți fie greu să te trezești mâine la prima oră. Orice faci, fă 100%! Fii prezent și conștient de acțiunea pe care o faci în fiecare moment.
  1. Știu cu precizie ce vreau de la viață?
Știi unde vrei să ajungi? Cunoști care este traseul până la destinație? Nu contează în ce punct te afli acum, contează doar să ai un plan. Acesta se poate schimba, nu încerca să-l controlezi. Însă dacă nu ai un punct fix și niște coordonate, vei umbla haotic pe hartă și vei ajunge peste 10 ani obosit și la fel de pierdut ca acum.