Salut!

Continuă să citești și să aplici ce înveți pe blog și îți promit că viața ți se va schimba radical!

Subiectul de astăzi este: ”NUTRIȚIE – AI GRIJĂ DE CORPUL TĂU!”

Pentru început, vom enumera cele mai importante elemente de care are nevoie corpul:

Proteine

Vitamine

Minerale

Calciu

Omega (3, 6, 9)

Fibre

Fier

Înainte să continui subiectul, te anunț de acum că îți voi vorbi despre alimentație din perspectiva mea (de vegetarian). Crede-mă…îmi iau toate cele necesare corpului din legume, fructe, semințe. DA! Chiar și proteine! Și DA…este sănătos…mult mai sănătos decât consumul de carne, lactate și ouă. Vrei mai multe detalii? Scrie-mi pe Facebook și te pun în temă cu toate.

În imaginea de mai jos ai o piramidă a alimentelor, împreună cu doze recomandate pentru fiecare categorie.

vegan-table

Sfaturi utile pentru dansatori:

Imediat după ce te-ai trezit și te-ai spălat pe dinți, bea o cană de apă caldă cu zeamă de lămâie (1/2 lămâie) – ajută la digestie, curăță sistemul digestiv, îți întărește sistemul imunitar, ajută la menținerea sănătății pielii.

Asigură-te că bei cel puțin 2 L de apă de-a lungul zilei – hidratează corpul și astfel nu te mai simți obosit în mijlocul zilei, ajută la eliminarea toxinelor.

Mănâncă cât vrei dimineața, moderat la prânz și cât mai puțin seara (mai ales după ora 20:00) – dimineața și la prânz trebuie să îi dai corpului tot ce are nevoie pentru a genera energia de care ai nevoie de-a lungul zilei; este indicat să ai un echilibru între fructe, legume, semințe (vitamine, minerale, calciu, omega) .

Dacă nu poți renunța de tot, măcar scade semnificativ cantitatea de carne, lactate, ouă și zahăr. Am pus AICI un link către un video care explică totul despre industrie, imoralitatea din spatele consumului acestor alimente, efectele dăunătoare ale acestora în corpul nostru etc.

Pentru un boost de energie încearcă shake-uri și smoothie-uri care conțin migdale, lapte de soia, semințe chia, miere, pudră proteică vegană (se găsește la plafar. eu consum regulat și mă simt SUPER!) .

BONUS: Ți-am pus un link cu imagini în care găsești cele mai bogate surse de calciu, proteine, vitamine, minerale. CLICK AICI

P.S. : Nu uita! Poți avea toate averile din lume…dacă nu ai sănătate, nu te poți bucura de nimic. Așa că ai grijă de corpul tău și va avea și el grijă de tine!

healtlife-x-mas-for-good-health-desktop-background-wallpapers-hd-free-553852