Mă bucur că ai ales să vizitezi acest blog! Faptul că îți rezervi timp să citești acest articol arată că evoluția ta este importantă pentru tine și îți dorești cu adevărat să faci performanță. Felicitări!

Astăzi vom vorbi despre surse motivaționale. Factorul de motivație m-a ajutat enorm în ultimii ani, mai ales de când m-am hotărât să mă schimb și să ajung să trăiesc o viață de vis.

Click AICI pentru a urmări un clip editat de mine care te va ajuta să începi ziua cu dreptul! (eu unul îl urmăresc foarte des)

Poți găsi surse motivaționale peste tot în jur! Sunt pretutindeni! Într-adevăr, nu oricine poate fi o sursă de motivație! Trebuie ca TU să cauți tiparul de oameni despre care consideri că rezonează cu modul tău de viață, sau cu modul de viață la care aspiri. Ești genul de persoană care caută echilibrul în tot, sau cel care este atras de extreme? Ești genul de persoană care este fascinat de partea tehnologică, sau cel care tinde spre clasic?

54eea5a07a60e_-_sev-wake-up-lgn

 

Apucă-te și fă o listă cu lucrurile de care ești atras (exemplu: gadget-uri (tehnologie), rețele sociale (marketing), discursuri motivaționale (public speaking) ) – după cum ai văzut, am pus în paranteză și keywords (cuvinte cheie) pentru a-ți fi mai ușor să găsești pe YouTube ce cauți.

Ți-am enumerat în tabelul de mai jos ce anume am căutat pe net și ce surse motivaționale am găsit în ultimii doi ani, plecând doar de la un simplu interes.

 

Interes Sursă motivațională Motiv
Meditație Dalai Lama A adaptat religia timpurilor în care trăim. Colaborează cu oameni de știință să găsească beneficiile meditației în viața de zi cu zi.
Adrenalina Muhammad Ali A avut o încredere în sine cum n-am mai văzut la nimeni vreodata.
Arte marțiale/shaolin Bruce Lee Echilibru între instinct natural și control. Adaptarea artelor marțiale în filosofie și cinematografie.
Determinare/Motivație Monkey D. Luffy O determinare ieșită din comun. Are o viziune clară, de la care nu se abate, indiferent de repercursiunile acțiunilor sale.

 

Acum că ai văzut lista mea, apucă-te și tu să completezi rubrica de interese. Nu încerca să te gândești acum de cine vei da și care îți va fi sursa de motivație, pentru că nu ai de unde să știi în clipa de față. Conexiunile se fac în timp, doar căutând și cercetând.

În momentul în care dai de niște persoane care îți insuflă interesul față de un segment anume, caută mai multe despre respectivul/respectiva. Încetul cu încetul, te vei familiariza cu el/ea și vei avea un nume de trecut pe lista de surse motivaționale. Din acest moment rezervă-ți zilnic 10 minute să urmărești clipuri, sau să citești cărți de-ale acelor persoane.

BONUS: Îți las aici o listă de alte surse motivaționale, care am văzut ca au impact major asupra unor procente mari din populație: Tony Robbins, Jim Carrey, Eric Thomas, Emma Watson, Mahatma Ghandi, Michael Jackson, Chris Gardner, Les Brown – nu ezita să cauți clipuri în care apar aceștia!

Următorul aricol va conține și un fragment din discursul pe care l-am ținut la Bistrița la Reborn Dance Studio, legat de motivație și voință. Așa că fii pe fază!